Přípravky


Péče o pleť


Kosmetické ošetření


Kvalita


WALA


Prodejna a kosmetické studio


Eshop

Argánie trnitá

použití

Z plodů argánie je získáván cenný, krásně vonící, zlaožlutý arganiový olej – tekuté zlato Maroka. K získání 1 litru tohoto oleje je potřeba 20 kg jáder. Olej slouží k výrobě léčiv a kosmetiky, ale je také nepostradatelný v oblasti gastronomie. Obyvatelé Maroka ho používají již staletí, díky jeho vlastnostem, které jsou účinnější než olivový olej. Přirozené antioxidanty v arganiovém oleji zabraňují působení volných radikálů a tím má velmi pozitivní účinek na pleť a zdraví. Olej chrání pokožku před vysycháním a činí ji hebkou, dokáže zmírňovat vrásky, posilovat lámavé nehty a poškozené vlasy a zpomalit všeobecně stárnutí pokožky. Při správném používání umí tento olej urychlit hojení po spáleninách stejně tak mírní zarudnutí a neurodermitidu. Tradičně bývá Marocký olej používán při problémech s akné, při planých neštovicích a hemeroidech. Díky bohatě obsaženým esenciálním nenasycených mastných kyselin je tento oříškově chutnající arganiový olej je vynikajícím doplňkem v pestré a vyvážené stravě.





Home | Kontakt | English | International | Mapa stránek | Copyright 2009 Smetana s.r.o., powered by PureHTML